Logistica unui transport combinat de succes: tranzitia intre rutier, fluvial si maritim

Industria transporturilor agabaritice este complexa si cu provocari pe masura. Ea este intretinuta de proiecte de transport care se desfasoara in medii si pe distante diferite. Transportul combinat reprezinta un etalon al profesionalismului, sustinut si optimizat de firme cu experienta in domeniu.

Trecerile de la transportul rutier la cel fluvial sau maritim si invers implica un efort logistic constant. Marile firme de transport agabaritic din lume pot asigura transport combinat pentru a eficientiza fiecare etapa a procesului. Produsul ajunge in timp util la destinatie, iar clientul este multumit de rezultate.

Avantajele unui transport combinat

Proiectele de transport combinat reflecta dorinta transportatorului de a eficientiza intregul proces. Acesta din urma face un calcul obiectiv ce implica elemente precum cost, utilajele folosite si timpul de desfasurare al transportului. Daca planul logistic rezulta intr-un randament sporit al transportului, atunci varianta combinata constituie garantul succesului. Obtinerea unui plan logistic optimizat necesita analiza serioasa.

Holleman are o experienta vasta in proiecte de transport combinat. In ultimii ani, specialistii firmei au coordonat, implementat si finalizat o gama variata de proiecte de acest tip. Transportarea unor echipamente si utilaje agabaritice in medii diferite trebuie sa fie efectuata cu atentie sporita la detalii. Un set de reguli stricte, impuse si respectate in timpul transportului, poate conduce catre cele mai bune rezultate.

De exemplu: transportarea unui echipament agabaritic pe un traseu montan este o activitate dificila, care poate fi intreprinsa de profesionisti cu experienta in domeniu. Muntele poate fi o provocare pentru orice sofer, mai ales in zile ploioase sau cu ceata persistenta. De asemenea, transportul fluvial si maritim este acompaniat de dificultati pe masura. Acestea sunt abordate cu seriozitate si atentie la detalii. Atunci cand sunt combinate diverse medii de transport, gradul de dificultate creste.

Logistica unui transport combinat de succes este realizata de specialisti care cunosc particularitatile transportului fluvial, rutier si maritim. Ei detin cunostintele necesare pentru a dezvolta solutii practice si eficiente. Holleman este un lider in industrie. De la inceput pana astazi, firma a avut misiunea de a asigura servicii profesionale de transport agabaritic si greu. Indiferent de complexitatea proiectelor de transport, am reusit sa raspundem provocarilor cu solutii smart.

In functie de particularitatile proiectului de transport, simplu sau combinat, noi raspundem cu planuri eficiente si implementabile. Uneori, cerintele proiectului necesita transport fluvial si apoi rutier. Daca un produs trebuie transportat pe o distanta lunga, atunci este nevoie de utilizare inteligenta a timpului. In acest sens, un transport fluvial poate fi mai rapid decat unul rutier, mai ales daca luam in considerare traficul, factorul uman si posibil, o vreme nefavorabila.

Exemple de proiecte de transport combinat realizate de Holleman

In fiecare an, Holleman lucreaza cu clienti cu proiecte mai mult decat interesante. Avem posibilitatea de a pune in practica expertiza si experienta acumulata de-a lungul anilor. Echipele de transportatori Holleman inteleg importanta muncii lor. Ei depun efort considerabil pentru a nu dezamagi clientii.

Avem un cod de etica, de la care nu divagam, care ne ajuta sa finalizam toate proiectele in curs. In ceea ce priveste proiectele de transport combinat, ne-am gandit sa impartasim cu voi trei experiente profesionale. Acestea reflecta modul cum tratam fiecare transport combinat, de la inceput pana la final.

I. Ruta internationala: transport rutier si fluvial

Unul din cele mai interesante proiecte recente care a implicat transport rutier si fluvial, a fost unul relativ recent: Holleman a fost contractata sa transporte un transformator din Romania in Olanda. Executia transportului agabaritic a implicat atentie sporita deoarece transformatorul cantarea 125 tone. Logistica transportului a insemnat pregatirea unei faze rutiere si a uneia fluviale. Complexitatea transportului a fost completata si de necesitatea folosirii de echipamente de manipulare, descarcare si incarcare a transformatorului.

Transportul rutier a fost efectuat de la Sibiu pana la Drobeta Turnu Severin. Am utilizat un trailer de 18 axe, setat cu lowbed special, care a sustinut fara probleme transformatorul. Odata ajuns la Drobeta Turnu Severin, marfa a fost incarcata pe barja pentru a ajunge la Roterdam, via Dunare – Main – Rin. Transportul fluvial s-a desfasurat in parametrii inalti de siguranta. Firma asigura transport combinat intern si international.

II. Transport pe ruta internationala: maritim si rutier

Al doilea proiect de transport pe care merita sa-l cunoasteti este cu totul special. Am fost contractati pentru a transporta trei reactoare pentru o rafinarie. Fiecare reactor avea o lungime de 18,45 metri, latime de 3,6 metri si inaltime de 4,2 metri si o masa respectabila de 108 tone.

Aceste reactoare au fost preluate din depozite localizate in Constanta, dupa un transport cu vaporul. Ele au fost descarcate pe chei si transportate cu trei capete de tractor (Mercedes Benz, Titan si Volvo) cu trailere modulare de la Goldhofer (8 roti pe axa).

III. Transport combinat pe ruta internationala: rutier si fluvial

Al treilea proiect de transport combinat demn de mentionat a implicat o ruta internationala: Germania – Romania. Holleman a transportat 2 instalatii de foraj, cu dimensiuni de aproximativ 2390 x 330 x 360 cm. O instalatie a avut o greutate de 72 de tone si cealalta de 79 de tone. Ele urmau sa fie folosite la realizarea drumului expres Craiova – Pitesti. Prima parte a transportului a fost pe cale rutiera. Fiecare instalatie a fost incarcata la Schrobenhausen pe un trailer. Amandoua au fost transportate rutier pana in portul Passau.

Instalatiile de foraj au fost imbarcate pe o nava fluviala, cu destinatia Ruse. Din acest punct, ele au fost incarcate pe trailerele Holleman, cu destinatia finala Slatina. Transportul a fost finalizat cu succes si clientul multumit de rezultatele obtinute. In ciuda distantei lungi si tranzitia de la transportul fluvial la cel rutier, specialistii Holleman au dat dovada de profesionalism. Trailerele si capetele de tractor (Volvo) au fost alese special pentru transportarea celor doua instalatii.

Cum se desfasoara un transport combinat pe distante lungi?

In portofoliul Holleman o sa gasiti proiecte de transport combinat in Uniunea Europeana si state din Comunitatea Statelor Independente. Am transportat diferite tipuri de echipamente si marfuri agabaritice (componente si accesorii) pe rute rutiere, maritime si fluviale. Fiecare proiect a avut un grad de complexitate specific insa specialistii nostri s-au ridicat la nivelul asteptarilor. Tranzitia de la un mediu la altul, necesita utilizarea de echipamente specifice. Transbordarea, manipularea, incarcarea si descarcarea marfii de tip agabaritic reprezinta un set de actiuni comune transportului combinat.

Specialistii Holleman inteleg acest circuit de activitati si il parcurg cu profesionalism. Recent, firma a fost solicitata pentru transportarea unor utilaje agricole pe Insula Mare a Brailei. Acest transport special a inclus tranzitie si manipulare rapida de la un mediu la altul. Abordarea a fost meticuloasa si rezultatul final un succes. Echipamentele si utilajele agricole au ajuns in siguranta pe insula si clientul si-a reluat activitatea cu ele.

Succesul conta in flexibilitatea transportului combinat

Flexibilitatea este nota definitorie a unui transport combinat. Ea asigura adaptari inteligente la situatii imprevizibile, ce pot aparea oricand. Specialistii Holleman au experienta in domeniu si au gestionat o sumedenie de proiecte de transport agabaritic, pe rute interne si internationale.

Investim in pregatirea transportatorilor Holleman dar si a managerilor de proiecte. Factorul uman este esential pentru succesul pe termen mediu si lung al oricarei companii. Firma noastra adopta principiul de invatare continua pentru toti angajatii. Tinem pasul cu aparitia si dezvoltarea noilor tehnologii de transport, incarcare si descarcare a marfurilor si echipamentelor/utilajelor de tip agabaritic.

Timpul este pretios pentru cei care apelaza la servicii de transport specializat. Optimizam fiecare moment al transportului cu solutii profesionale. Asiguram siguranta si integritatea marfii, pe care o transportam si manipulam cu utilaje specializate. Daca castigam timp prin adoptarea unor transporturi fluviale sau maritime, atunci utilizam mijloace si strategii adecvate pentru implementari corecte.

In cadrul oricarui proiect de transport, specialistii Holleman sunt ghidati de un cod de munca, care-i ajuta sa indeplineasca fiecare sarcina. Printre cele mai importante valori pe care le respectam de fiecare data cand incepem un proiect se numara:

  • Atitudine pro-activa si pozitiva
  • Pasiune si devotament
  • Flexibilitate
  • Profesionalism dedicat

Oricand aveti nevoie de un transportator de incredere, care sa va ajute sa finalizati proiectele in curs sau viitoare, apelati cu incredere la serviciile Holleman. Asiguram transport agabaritic intern si international. Firma are o prezenta fizica internationala cu sedii in Ruse (Bulgaria), Belgrad (Serbia), Budapesta (Ungaria), Dnipropetrovs’k (Ucraina), Chisinau (Moldova), Avaldsnes (Norvegia).

Suntem pregatiti oricand pentru o noua provocare agabaritica.

Inaintati o cerere de oferta personalizata

Daca aveti un proiect de transport combinat care poate beneficia de expertiza Holleman, va rugam sa ne contactati prin intermediul formularului disponibil. Puteti inainta o solicitare si prin intermediul e-mailului la adresa sales@holleman.ro.

Colegii Holleman vor analiza particularitatile cererii si vor raspunde in timp util.

Inapoi la articole