Transporturi specializate de incarcaturi supradimensionate

Ce este o incarcatura supradimensionata? Care sunt caracteristicile ei? De ce este important ca o asemenea activitate sa fie intreprinsa de o firma cu ani de experienta in domeniu? Aceste intrebari sunt prezente in industria transporturilor agabaritice. Transportatorii cu expertiza stiu ca o incarcatura supradimensionata necesita o atentie sporita la detalii si pregatire logistica. Procesul de incarcare si descarcare este dificil si adeseori implica utilizarea unor echipamente speciale.

Avand in vedere complexitatea transporturilor agabaritice, din ce in ce mai multi oameni se intereseaza de caracteristicile industriei. De altfel, atunci cand are loc un transport agabaritic, timpul parca se opreste. Privitorii sunt fermecati de ceea ce vad si se mira cum de reusesc transportatorii sa duca la bun sfarsit proiectele de transport. De fapt, magia inseamna multa munca, profesionalism si seriozitate.

Cum procedeaza Holleman?

Cum se desfasoara un transport de incarcaturi supradimensionate? In maxima siguranta si cu deosebita atentie la detalii in trafic. Pentru a ne asigura ca lucrurile decurg conform planurilor logistice, folosim utilaje si aparate de calitate, selectionate pentru capacitatile lor de a transporta o gama variata de incarcaturi. Investim in tehnologie de manipulare si transport a tuturor tipurilor cunoscute de incarcaturi. Puteti descoperi mai multe despre echipamentele si mijloacele de transport utilizate de noi.

Studiem piata tehnicii existente dar si cea in dezvoltare, pentru a investi corespunzator. In ceea ce priveste evolutia economica, politica si sociala incerta din Europa, nu putem stii daca lucrurile vor evolua in directia dorita de toata lumea. In ciuda faptului ca exista o nevoie clara de transporturi agabaritice, firmele care activeaza in alte domenii pot fi afectate.

Importanta unui personal bine calificat si cu experienta

Intr-o firma de transporturi agabaritice si grele, fiecare membru al echipei este important pentru succesul proiectului de transport. Firmele care activeaza in industrie, asigura angajatilor acces la programe de specializare si invatare continua. Tehnologia evolueaza. Apar noi utilaje de manipulare, incarcare si descarcare a incarcaturilor.

Indiferent de distanta, transportatorii Holleman isi fac treaba. Ei inteleg complexitatea muncii si se adapteaza la conditiile de pe traseu (rutier, fluvial sau maritim). De asemenea, dispun de programe de imbunatatire a skillurilor existente.

Cod de conduita pentru prevenirea problemelor

Pentru a ne ridica la inaltimea asteptarilor clientilor, avem un cod de conduita care include:

 • Incredere
 • Principiu
 • Responsabilitate
 • Comportament
 • Relationare
 • Fiabilitate
 • Moralitate
 • Alegere

Ce ar trebui sa stiti despre un transport de incarcaturi supradimensionate?

Nu este cel mai usor transport de executat. Orice firma de transport cunoaste particularitatile speciale ale unui asemenea transport. Conducatorii sunt extrem de atenti atunci cand pornesc la drum. Ei au nevoie de informatii clare cu privire la conditiile de drum si cum sa depaseasca eventuale dificultati.

Daca transportul de desfasoara in conditii de vizibilitate scazuta, atunci nivelul de atentie trebuie sa creasca. Uneori, transportul se sisteaza si este reluat in conditii optime. Transportatorii respecta regulile de circulatie si activeaza semnale vizuale si sonore adecvate. In acest mod, ceilalti participanti la trafic sunt avertizati si constienti ca exista un transport special pe traseu. Ei pot lua masurile de siguranta adecvate pentru a nu avea parte de dificultati sau accidente.

Din fericire, atat la Holleman cat si la alte companii de profil, conducatorii sunt prevazatori si conduc cu grija noaptea sau in conditii meteo nefavorabile (grindina, ploaie puternica, ceata densa, gheata sau zapada).

Unele proiecte de transport necesita o abordare mixta:

- Transport rutier, fluvial si maritim (combinatie intre cele trei)

In acest caz, specialistii Holleman actioneaza cu utilaje si aparate speciale, pentru incarcarea si descarcarea incarcaturii. In cazul unui transport mixt, siguranta tuturor celor implicati este esentiala. Asadar, se intocmeste un plan logistic adecvat caracteristicilor incarcaturii si a mijloacelor de transport si manipulare necesare. Echipa responsabila de implementarea planului logistic urmeaza fiecare pas.

Siguranta in timpul unui transport de incarcatura supradimensionata

Siguranta este esentiala in timpul oricarui transport agabaritic, indiferent de greutatea sau dimensiunea incarcaturii. Soferii sunt extrem de atenti atunci cand conduc, mai ales pe distante lungi si in zone cunoscute pentru dificultatea lor. Curbele sunt in mod special o problema pentru echipele de logistica. Acestea din urma sunt greu de gestionat, mai ales in zone montane.

Vremea reprezinta un alt element de luat in calcul in realizarea traseului. Realizarea unui proiect tehnic de traseu necesita o planificare atenta. Uneori, firmele mari de transport agabaritic apeleaza la specialisti in domeniu.

De exemplu: Holleman a finalizat recent un proiect de transport agabaritic special – doua camere de cocsare transportate din incinta fostului FECNE la rafinaria de la Brazi. Pentru acest proiect, echipa noastra a avut nevoie de un proiect tehnic de traseu, realizat cu succes de Ion Cociorva. Proiectul a fost aprobat de catre Ministerul Transporturilor (CNAIR) si IGPR.

Proiectul a fost cu incarcaturi supradimensionate: camere de cocsare de 47 de metri in lungime, 8.2 de metri inaltime, 7 metri latime si o greutate per camera de 185 de tone. Greutatea totala a camerelor de cocsare impreuna cu trailerul si remorcherele a fost de 364 de tone. Proiectul a fost finalizat la timp iar echipamentele utilizate au fost:

 • 3 remorchere Mercedes Benz Actros Titan si trailer format din doua trailere cu urmatoarea configuratie: 14 x 8 (in total 224 de roti cu o sarcina de 1.2 tona pe roata.

Firmele din industria petroliera care au echipamente, aparate si utilaje agabaritice de transportat, pot apela cu incredere la serviciile Holleman. Ne mandrim ca transformam motto-ul companiei „Heavy is easy” intr-o realitate ori de cate ori incepem un proiect nou. Toti membrii echipei noastre lucreaza pentru a livra performanta indiferent de complexitatea proiectului.

Avem experienta necesara pentru a livra performanta ceruta de fiecare client. Toate transporturile agabaritice de incarcaturi supradimensionate se desfasoara in conditii de maxima securitate. Ne asiguram ca fiecare incarcatura ajunge in siguranta la destinatie. Tehnicienii Holleman verifica fiecare mijloc de transport inainte de utilizare.

Aveti nevoie de un transportator de incarcaturi supradimensionate?

Firma Holleman are o experienta de peste 25 de ani in domeniul transporturilor agabaritice. Echipele noastre de transportatori au transportat in Europa peste 2000 de turbine eoliene, pentru parcuri eoliene de importanta nationala si regionala. In acelasi timp, am finalizat proiecte de transport in industria constructiilor, agricultura, metalurgie, petrolului, gaze si petrochimie, energetic, automotive, ambarcatiuni si aeronave.

Fiecare industrie are un set de prioritati si necesitati, insa transportul agabaritic de utilaje, echipamente si aparate ramane o realitate incontestabila. Din acest motiv, suntem contactati deseori de firme din aceste industrii pentru a transporta tot felul de incarcaturi supradimensionate. Printre cele mai comune se numara:

 • Transformator de 125 de tone din Romania in Olanda (Rotterdam)
 • Instalatii de foraj (una de 72 de tone si alta de 79 de tone, din Germania in Romania)
 • Rezervor de 8 tone (Codlea – Oiejdea cu dimensiuni de 25 x 4 x 4.4 metri)
 • Reactoare electrice (de 60 de tone fiecare cu dimensiuni de 4.5 x 4.5 x 4 metri – transshipment din portul Reni – Ucraina pana in Vulcanesti – Republica Moldova)
 • Cazane de fermentare transportate pentru fabrica de bere Neumarkt (Constanta – Miercurea Ciuc – Targu-Mures)
 • Turbina de gaz cu o greutate impresionanta de 208 de tone (Constanta la Bucuresti)
 • Cinci autoclave – fiecare avea o lungime de 41 de metri o greutate de 90 de tone (Drobeta-Turnu Severin catre Craiova)
 • Cargo generator cu o greutate de 180 de tone (ruta Drobeta-Turnu Severin
 • Condensator cu o greutate de 105 tone si o inaltime de 6.4 metri (ruta Ploiesti – Constanta)
 • 6 difuzoare de gaz, cu o greutate singulara de 25 de tone (ruta Bistrita – portul Constanta – portul Antwerp din Belgia)

Pentru a ne contacta, va rugam sa sunati la numarul de +40 21 321 38 22 sau sa ne trimiteti un mail la adresa info@holleman.ro. Includeti detalii despre proiectul de transport pe care doriti sa-l efectuam. Vom reveni cu un contact ulterior pentru a detalia pasii de urmat pentru savarsirea optima a proiectului de transport!

Nu uitati: Holleman asigura transport de incarcaturi supradimensionate pe rute interne si internationale.

Ne gasiti pe Facebook, Instagram si Linkedin. Intrati in comunitatea digitala Holleman. Va asteptam cu informatii utile din industrie si nu numai. Va tinem la curent cu cele mai noi proiecte si cum le abordam.

Inapoi la articole