Procesul de relocare si mutare industriala implica o operatiune de anvergura

Relocarea si mutarea unor utilaje industriale este un proces necesar dar adesea complicat, cu multe necunoscute. Firmele care gestioneaza parcuri industriale au in grija utilaje si echipamente grele, ce necesita profesionisti pentru manevrare. Procesul in sine este complex si trebuie administrat corespunzator.

Sunt mai multi factori care sunt implicati direct in succesul unei intreprinderi de acest gen. Fiecare trebuie dus la bun sfarsit cu succes ca proiectul sa decurga fara probleme. Fie ca sunteti nevoiti sa relocati sau sa mutati piese si utilaje industriale, aveti nevoie de o echipa care stie ce are de facut.

In cazul unui astfel de proiect major, este nevoie de un plan bine intocmit, echipamente moderne si echipe de oameni cu experienta. Avand in vedere cat de scumpe pot fi unele utilaje, echipamente si aparate agabaritice, nu-i de mirare ca exista un interes aparte pentru firme cu servicii dedicate.

Holleman asigura servicii de mutari industriale in Romania si alte state membre ale Uniunii Europene. Avem personal calificat care poate manevra echipamente si aparate necesare manevrarii adecvate a tuturor utilajelor agabaritice prezente in spatiul de lucru.

Logistica este esentiala intr-un proiect de mutare industriala

In timpul oricarui tip de proiect industrial, logistica asigura succesul. Manevrarea si mutarea unor utilaje agabaritice dintr-un punct fix in altul si apoi intr-un mijloc de transport, implica o expertiza pe masura.

Asadar, relocarea unor facilitati operationale sau fabrici industriale, are pasi clari de urmat, fara de care, aparatele si utilajele grele pot avea de suferit. Din acest motiv, echipa care se ocupa de proiect trebuie sa seteze obiective clare si sa intretina un management strict al activitatilor.

In plus, siguranta este obligatorie in parcurgerea pasilor din cadrul operatiunii de mutare industriala. Fiecare persoana implicata in activitate, trebuie sa-si desfasoare rolul in siguranta.

Metodologia si executia, evaluarile de risc si expertiza celor implicati, reprezinta elemente care asigura un ghid catre cele mai bune rezultate posibile. Acestea sunt fundamentale pentru buna desfasurare a oricarui proiect de mutare si relocare industriala.

Holleman are experienta in domeniul mutarilor industriale. Avem echipe formate din persoane cu expertiza, care stiu cum sa gestioneze pana si cele mai dificile aspecte ale acestei operatiuni. In ciuda greutatii si dimensiunilor considerabile ale aparatelor, utilajelor si masinariilor agabaritice dintr-o locatie industriala, avem tehnologia indispensabila pentru a livra performanta. Avem o clientela fidela, care revine la serviciile noastre ori de cate ori au proiecte de mutari industriale.

Oricine apeleaza la serviciile Holleman, primeste profesionalism si seriozitate. In acelasi timp, clientul are garantia ca proiectul este indeplinit conform programului. Holleman are un istoric pozitiv de proiecte finalizate cu succes. De exemplu: firma noastra a transportat in Europa peste 2000 de turbine eoliene, produse cu dimensiuni si greutati impresionante.

Stim cum sa gestionam momentele dificile. Personalul este instruit sa optimizeze procesul de mutare industriala. Cum? Hai sa enumeram pasii unei colaborari cu noi:

 • Primirea datelor de la client. Analizarea tuturor informatiilor primite.
 • Studierea cu atentie a locului unde se va desfasura operatiunea.
 • Realizarea unui plan de actiune personalizat si comunicarea ofertei finale clientului
 • Selectarea personalului si a echipamentelor potrivite pentru operatiune
 • Stabilirea legaturii adecvate cu clientul, pentru eficientizarea modului de desfasurare al proiectului
 • Pornirea operatiunilor, incepand cu deconectarea de la agenti
 • Demontarea si scoaterea din fundatie a elementelor vizate
 • Translarea adecvata catre zona dispusa incarcarii
 • Impachetarea si incarcarea marfii (intreg sau demontate) pe trailer
 • Efectuarea transportului. In siguranta si cu deosebita grija la particularitatile drumului
 • Descarcarea, montarea, pozitionarea si reglarea incarcaturii in locul ales de client
 • Verificarea echipamentului si functionarea sa in parametrii normali
 • Semnarea documentului de confirmare a finalizarii proiectului

In timpul proiectului, reprezentantii Holleman sunt la dispozitia clientului. Oferim informatii despre evolutia operatiunii si starea incarcaturii. Transparenta este esentiala in stabilirea unei relatii de colaborare de durata cu ori client. De altfel, toti cei care au lucrat cu noi in trecut, au apreciat disponibilitatea transportatorilor si a echipei manageriale de a raspunde la intrebari.

Avantajele colaborarii cu Holleman pentru mutari industriale in Romania

Proiectele de mutari industriale sunt diferite si implica particularitati demne de analizat. In istoricul nostru, am avut proiecte care au implicat:

1. Mutarea unor echipamente, aparate si masinarii dintr-un punct de lucru in altul, parte a aceleasi cladiri

2. Relocarea unor produse si aparate agabaritice intr-o locatie noua (oras, tara si chiar tari diferite)

3. Lucru intr-o linie de fabricatie cu setarea unor perimetre de desfasurare a operatiunii

4. Utilizarea unor instrumente specifice mutarii industriale. Printre acestea se numara macarale cu capacitati si specificatii diferite, cricuri hidraulice, portale hidraulice si multe altele. Ne adaptam cu succes la schimbarile ce pot aparea in desfasurarea unui transport. Avem transportatori si manipulatori cu experienta care pot veni cu solutii eficiente.

Un lucru foarte important pe care trebuie sa-l stiti: Holleman are specialisti autorizati, care au parte de instruiri si cursuri de perfectionare. Acestea sunt necesare pentru crearea unui set de abilitati exemplare, ce mentin nivelul ridicat de profesionalism.

Cele mai utilizate instrumente de mutare si manipulare a incarcaturii din cadrul unui proiect industrial:

 • Macarale
 • Portale si cricuri hidraulice
 • Vinciuri
 • Stivuitoare
 • Trolee cu role

Acestea sunt doar cateva aparate si echipamente care formeaza tehnologia de mutare industriala marca Holleman. Avem experti care stiu cum sa le foloseasca pentru a manipula pana si cele mai grele utilaje agabaritice. Know-how-ul acumulat de-a lungul anilor, ne-a ajutat sa devenim parteneri de incredere pentru multe firme romanesti si internationale.

Servicii suplimentare dar atat de utile:

 • Personalul Holleman poate inlocui/monta mijloacele de productie existente
 • Montarea echipamentelor clientilor care sosesc in seturi de componente (ce necesita instalare profesionala)
 • Reparatii ale echipamentelor industriale (daca este cazul)

Cum putem asigura aceste servicii? Raspunsul este simplu: personal calificat, cu experienta si autorizare CINCIR (echivalent TUV). Investim periodic in dezvoltarea profesionala a personalului care activeaza in diverse domenii (mecanic, hidraulic, electric si automatizare). Acestia pot face planificarea si montarea corecta a echipamentului din spatiul de lucru.

Care sunt specializarile Holleman in materie de mutari industriale?

Serviciile Holleman includ activitati de mutare si manipulare a utilajelor industriale din industria petrochimica, termocentrale, constructii, fabrici si energie verde. Putem adapta serviciile si pentru alte industrii. Primim cererile de la clienti. Le analizam si revenim cu raspunsuri utile despre preluarea sau refuzul proiectului. Avem responsabilitatea de a fi cat mai clari cu clientii. Ei au parte de suportul nostru 100% si primesc informatii utile.

In desfasurarea activitatii de mutare industriala, exista un cadru juridic pe care trebuie sa-l respectam. Mai precis, la utilizarea unei macarale, aceasta este responsabila de manipulari pana la carlig, iar clientul trebuie sa:

1. Asigure cabluri sau dupa caz, chingi de ridicare, in concordanta cu nevoile in curs;

2. Asigure accesul la elemente de ridicare (printre cele mai comune se numara chei de tachelaj, verigi sau gambeti)

3. Utilizeze urechi si butoni de ridicare specifici activitatii

In cazul in care clientul nu dispune de aceste elemente, le putem asigura noi, la cerere. Ele sunt esentiale pentru buna desfasurare a operatiunilor. Din acest motiv, lasam la latitudinea clientului optiunea de acces la cerere.

Aveti un proiect de mutare industriala in Romania sau intr-un stat membru al Uniunii Europene? Putem fi partenerul ideal pentru optimizarea performantei proiectelor voastre de mutari industriale.

Pentru operatiuni mai complicate de mutare a unor incarcaturi agabaritice, folosim portalul hidraulic sau macaraua de mare capacitate. Aceste utilaje sunt potrivite pentru:

 1. Incarcarea, descarcarea si transbordarea incarcaturii agabaritice dintr-un punct fix in altul
 2. Manipularea unor echipamente mari din fundatii. In aceasta categorie putem include prese hidraulice, linii de productie, echipamente speciale de tiparit si multe altele.
 3. Pozitionarea corecta a echipamentelor sau aparatelor grele in locatii fixe. (exemple: generatoare mari, transformatoare, turbine si multe altele)
 4. Translarea unor echipamente dintr-un punct in altul
 5. Repozitionari ale echipamentelor din pozitia de vertical la orizontal pentru transport eficient

Specialistii Holleman au executat cu profesionalism servicii de mutari industriale in diverse locatii din Romania si alte tari de pe continentul european. Suntem considerati lideri in industria transporturilor agabaritice si parterneri de incredere pentru sute de firme romanesti si internationale.

Pentru a obtine o cotatie, va rugam sa ne contactati la adresa de email hl@holleman.ro sau la numarul de telefon +40 21 321 38 22.

Suntem zilnic pregatiti pentru un nou proiect. Heavy is Easy cu Holleman!

Inapoi la articole