Care este rolul transportului agabaritic in agricultura?

Principalul rol al unui transportator agabaritic in agricultura este sa livreze produse, tehnologie si masini mari catre ferme si locuri dedicate activitatii agricole. Produsele agabaritice din agricultura nu pot fi transportate cu mijloace conventionale. Ele au nevoie de utilaje speciale, menite sa asigure un grad ridicat de siguranta si protectie.

Logistica este foarte importanta in obtinerea rezultatelor dorite. Ea reprezinta cheia stabilitatii in timpul transportului. De regula, dupa ce clientul preda ultimele detalii ale transportului, echipa de logistica face planul de desfasurare a operatiunii. Timpul alocat logisticii este esential. Fiecare detaliu este important, mai ales cand produsul este supradimensionat si cantareste mult. Transportatorii acorda o atentie speciala elementelor care ar putea afecta intr-un mod sau altul desfasurarea transportului.  

Agricultura romaneasca depinde de succesul transporturilor agabaritice

Pentru a transporta produse agricole, tehnologie sau produse finite, ai nevoie de succesul transportului. Firmele au nevoie de anumite utilaje pentru a desfasura activitati agricole. De cele mai multe ori, cand ai de gestionat suprafete agricole mari, ai nevoie de utilaje specifice.

Printre cele mai comune utilaje si masinarii agricole se numara: seceratori, combine agricole, tractoare, semanatoare, utilaje de prelucrat solul, masini agricole de semanat si plantat, sisteme de irigatii, aplicari de ingrasaminte, masini de prelucrari si depozitari ale produselor agricole, utilaje de cosit, utilaje de transport si multe altele.

In fiecare firma agricola exista nevoi specifice, care pot fi indeplinite doar prin intermediul unor utilaje pe masura. Atunci cand ele sunt comandate si necesita preluari direct din fabrica, transportatorii agabaritici primesc cereri de colaborare. Holleman este lider in domeniu, firma recunoscuta pentru capacitatea de a livra produse agricole si nu numai, oriunde este nevoie.

Romania este o tara agricola, cu firme respectate la nivel international, ce livreaza cereale, legume si fructe in tari membre ale Uniunii Europene si in lumea araba. Deloc surprinzator, firmele care activeaza in domeniul agricol investesc in echipamente moderne si tehnologii de ultima generatie (daca este posibil). Acestea sunt alese cu atentie pentru eficientizarea operatiunilor agricole. De la plantarea semintelor pana la recoltare, fermierii romani folosesc diverse aparate pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

Avansul tehnologiei agricole este incredibil. In ultimii ani, fermele agricole traditionale mai rezista doar in colturi inderpartate ale unor tari din Europa de Est. In acelasi timp, in tarile din Europa de Vest, inteligenta artificiala, robotica si dronele formeaza ferme autonome, ce necesita interventie umana minimala. Pentru acest gen de micro ferme inteligente, firmele de transporturi agabaritice lucreaza cu brate robotice impresionante si linii de productie.

Inteligenta artificiala in agricultura din Romania

In Romania, inteligenta artificiala poate contribui semnificativ la cresterea randamentelor agricole. Totusi, nu toti fermierii isi permit tehnologia si componentele necesare pentru a functiona la parametrii optimi. Pe masura ce tehnologia inteligentei artificiale devine mai accesibila, firmele agricole din Romania achizitioneaza tot felul de produse caracteristice.

De ce exista interes pentru aceasta tehnologie agricola?

Sunt foarte multe beneficii care decurg de pe urma utilizarii inteligentei artificiale in agricultura. De multe ori, fermierii au nevoi specifice, ce pot fi intampinate cu solutii inteligente si aplicate cu succes de A.I.

De exemplu: exista o aplicatie A.I care reuseste sa identifice cu precizie daunatorii recoltei. In acest mod, fermierul stie unde sa aplice insecticid si sa nu piarda sectiuni din recolta. De cele mai multe ori, munca inteligenta contribuie simtitor la calitatea si cantitatea produsului final.

In aceasta perioada, toata lumea vorbeste despre inteligenta artificiala in diverse domenii. Cu siguranta tehnologia o sa fie din ce in ce mai prezenta in agricultura romaneasca, conectata la aparate si masini smart.

Transportul in agricultura: istoric si perspective in 2023

Daca ati ajuns la acest articol, inseamna ca doriti mai multe informatii despre rolul si impactul transportului in agricultura. Holleman este lider in domeniul transporturilor agabaritice din Europa de Est, cu experienta dovedita si in agricultura. In acest domeniu, am lucrat cu firme romanesti si straine. Am avut privilegiul de a transporta combine agricole, tractoare si alte utilaje agricole in diferite colturi ale Romaniei si nu numai.

Nimeni nu poate oferi o imagine clara asupra evolutiei agriculturii in 2023. In ciuda acestui lucru, exista anumite tendinte si probleme cu care se confrunta fermierii romani, ce pot oferi context previzibil de urmarit. Oare vom face fata la cerintele actuale si viitoare?

Ultimii ani nu au fost tocmai darnici cu agricultura romaneasca. Ea a fost supusa unei volatilitati climatice fara precedent si unui val de schimbari tehnologice in Europa care a prins pe picior gresit majoritatea fermierilor romani. Pe masura ce tehnologia agricola moderna este adoptata si adaptata de fermieri la particularitatile terenurilor din Romania, cresc sansele ca recoltele sa inregistreze rezultate mai mult decat admirabile.

Din prisma transporturilor agricole efectuate in ultimii ani, se pare ca apare ceva nou in tara: agricultura urbana. Oamenii fac micro si macro-ferme urbane. Specialistii observa un interes aparte pentru cultivarea de produse organice si sustenabile, in conditii urbane de maxima siguranta. Pentru a crea si intretine asemenea proiecte agricole, oamenii utilizeaza aeroponii, hidroponice si ferme verticale. Asemenea produse si masinarii necesita transport special, savarsit de transportatori cu experienta.

Firmele agricole romanesti si straine folosesc tot felul de utilaje si masini agricole pentru indeplinirea sarcinilor zilnice. Acestea sunt noi sau second hand, si necesita transport specializat. De cele mai multe ori, aici intervin serviciile Holleman care asigura transport sigur indiferent de distanta sau complexitate. Clientul are alaturi un partener de incredere iar produsele ajung in siguranta la destinatie.

Ce trebui sa stiti despre serviciile oferite de Holleman in domeniul agricol?

1. Planificam, organizam si implementam preluarea utilajelor agricole din puncte fixe sau direct din fabrica;

2. Asiguram transport rutier, mixt sau fluvial (pe Dunare) pentru a corespunde cu volumul de marfa si costuri aplicate;

3. Avem un spatiu de depozitare temporar in Bulgaria, la Ruse, unde detinem o suprafata impresionanta de 64.000 de mp, dedicata depozitarii si inspectiilor tehnice;

4. Oferim servicii de spalatorie pentru utilajele agricole transportate dar si transbord de produse pana la 100 de tone, prin utilizarea unei macarale portal;

5. Profesionalism dedicat in fiecare moment al operatiunii de transport si manipulare.

Care sunt etapele unui transport agabaritic agricol?

Acum ca ati aflat care este rolul transporturilor in agricultura, ne-am gandit sa impartasim cu voi etapele unui transport de acest gen. Vom incerca sa descriem cat mai succcint etapele transporturilor agabaritice ce tin de agricultura.

I. Planificarea traseului;

Fundatia unei operatiuni de transport agabaritic, indiferent de incarcatura. Echipa de logistica se ocupa de aceasta etapa. Se analizeaza conditiile rutiere existente pe teren, dimensiunea  si greutatea incarcaturii. In acest mod, se determina daca autotractorul impreuna cu trailerul si incarcatura pot trece cu succes prin anumite sectiuni de drum (curbe sau poduri). De evitat: curbe stranse si poduri care prezinta restrictii de greutate sau inaltime.

2. Analiza incarcaturii;

Specialistii nostri analizeaza cu deosebita atentie fiecare incarcatura. Fiecare detaliu conteaza: marime, greutate, inaltime, centru de greutate. In aceasta etapa se decide tipul de mijloc de transport propice utilizarii si daca sunt necesare alte echipamente sau masini complementare.

3. Implementarea masurilor de siguranta necesare;

Siguranta este esentiala in orice moment al transportului. Asadar, echipa de transportatori evalueaza riscurile potentiale si determina masurile de siguranta necesare pentru limitarea lor. Fiecare firma are propriul proces de evaluare a riscurilor.

Holleman are echipe specializate in aceasta etapa. Transportatorul verifica tehnic mijlocul de transport si se asigura ca marfa este securizata in pozitie fixa cu dispozitive aferente. Cu o politica strica de siguranta, incarcatura nu este deteriorata sau miscata in timpul operatiunilor de transport sau manipulare.

4. Implementarea planului de transport;

In etapa finala a transportului, echipele isi indeplinesc rolurile pentru obtinerea celor mai bune rezultate. Logistica devine realitate, iar incarcatura este transportata pe traseul ales, cu ajutorul mijloacelor specifice.

Ne-am specializat in transportul si manipularea de incarcaturi agabaritice si grele. Prin munca depusa in ultimii 25 de ani, am reusit sa devenim o firma respectabila in industrie. Avem una din cele mai moderne flote din Europa de Est, ce include autotractoare de la Mercedes Benz, DAF, Scania si Volvo. De asemenea, avem trailere performante de la Goldhofer, Broshuis, Recker, Meusburger si Faymonville.

Daca aveti un proiect de care ne putem ocupa, contactati-ne cu incredere la numarul de telefon + 40 21 321 38 22 sau la adresa de email info@holleman.ro

Inapoi la articole