Ce trebuie sa stiti despre tendintele actuale din transportul agabaritic

Anul 2023 este frustrant de complex, cu multe schimbari si incertitudini. In industria transportului agabaritic, lucrurile nu sunt cu mult diferite. Totusi, exista mai multa stabilitate deoarece firmele au nevoie de servicii de transport pentru a desfasura diverse operatiuni.

Adaptarea corecta la schimbarile din industrie si nenumaratele inovatii tehnologice, poate face diferenta intre un succes limitat si unul pe termen lung. Daca vrei sa fii competitiv si sa livrezi cele mai bune servicii, atunci este recomandat sa tii pasul cu tehnica actuala si proiectele viitorului. Cine ar fi crezut ca inteligenta artificiala o sa fie atat de aproape de realitate?

In acest an, firmele care practica servicii de transport agabaritic trebuie sa fie bine informate cu privire la tendintele din domeniu.

Articolul pune accent pe cateva din cele mai importante tendinte din prezent, care pot afecta intr-un mod sau altul performanta unei firme specializate in transporturi agabaritice.

1. Evolutia industriei auto si a echipamentelor de transport

Mijloacele de transport folosite in prezent de majoritatea firmelor din lume vor fi inlocuite. Da. Pe masura ce industria auto evolueaza, devine din ce in ce mai clar ca umanitatea se indeparteaza de combustilii fosili. Masinile electrice reprezinta viitorul, mai ales in transportul agabaritic.

In acelasi timp, nu putem ignora „elefantul din incapere”, masinile electrice autonome. Tesla, Ford si alte companii investesc bani si timp in dezvoltarea de masini autonome, capabile sa transporte diverse incarcaturi 24/7.

Tehnologia de conducere autonoma incepe sa fie simtita in industria transportului, iar segmentul agabaritic nu reprezinta o exceptie, din contra. Obiectivul principal al marilor companii este de a fi pe drum tot timpul si sa raspunda la necesitatile de transport ale tuturor clientilor, mici sau mari. Asa cum bine intuiti, tehnologia prezinta avantaje si dezavantaje. Nu le vom detalia in cadrul acestui articol dar le vom adresa in unul dedicat deoarece credem ca prezinta merit.

2. Inteligenta artificiala in industria transporturilor agabaritice

In acest an, inteligenta artificiala si-a facut intrarea pe scena internationala. Ce moment de a se face cunoscut ChatGPT! A urmat dezvaluirea celorlalte proiecte bazate pe inteligenta artificiala, care incanta si ingrijoreaza in acelasi timp. Totusi, inteligenta artificiala poate fi extrem de benefica in dezvoltarea, monitorizarea si gestionarea incarcaturilor agabaritice in transportul agabaritic.

De la primul contact cu clientul pana la descarcarea incarcaturii, inteligenta artificiala contribuie semnificativ la imbunatatirea desfasurarii operatiunilor agabaritice. Prin folosirea unor algoritmi avansati, greu de cuantificat in termeni umani, si capacitatii de invatare automata, inteligenta artificiala poate spori eficienta personalului uman in fiecare faza a transportului.

Exemple concrete de utilizare a inteligentei artificiale in industrie:

1. Sistem A.I de monitorizare a incarcaturii

Inteligenta artificiala poate fi utilizata pentru analiza si interpretarea datelor obtinute de la senzori si dispozitive de monitorizare instalate pe incarcaturile agabaritice. Nimic nu se desfasoara fara ca firma care gestioneaza sistemul A.I sa nu stie. Accesul la date contribuie la detectarea unor probleme sau defectiuni.

In acelasi timp, datele sunt potrivite pentru optimizarea conditiilor de transport si eficientizarea muncii factorului uman. Incarcatura este protejata si clientul fericit ca proiectul s-a desfasurat conform planului.

2. Optimizarea rutelor de transport

Planificarea corecta a rutei de transport. Un sistem A.I poate analiza cu succes toate datele despre rutele de transport disponibile, conditii de trafic, restrictii si reguli de circulatie si alte cerinte ale incarcaturii agabaritice. Utilizand aceste date, inteligenta artificiala poate stabili cele mai bune rute de transport. Acestea vor minimiza riscurile de a intampina probleme pe drum. Firma castiga timp si costurile scad.

3. Administrarea stocurilor si a abilitatilor de transport

Inteligenta artificiala poate fi folosita si in gestionarea corecta a stocurilor si a capacitatilor de transport. Un sistem performant ajuta in estimarea cererii si a volumului de incarcaturi agabaritice transportate de firma intr-o perioada de timp determinata.

Asemenea date pot fi utilizate pentru conturarea strategiilor de dezvoltare a companiei, pe termen mediu si lung. Managerii vor aloca resursele disponibile pentru satisfacerea cerintelor clientilor.

3. Masuri de siguranta extra

Siguranta in transportul agabaritic reprezinta un factor dominant in 2023. Holleman are un set strict de conduita, ce implica masuri de siguranta pentru tot personalul implicat in transport. Pentru noi, fiecare membru al echipei are valoare si insemnatate. Din acest motiv, facem tot ceea ce ne sta in putere pentru a le asigura oamenilor acces la cele mai bune si sigure conditii de lucru.

Codul de conduita Holleman include urmatorii factori:

1. Respectam legislatia in vigoare;

2. Cod de onoare si respect: nu toleram coruptia si luarea de mita;

3. Concurenta loiala, legi antitrust si drepturi comprehensive de proprietate intelectuala;

4. Conflicte de interes;

5. Respectarea drepturilor fundamentale ale angajatilor;

6. Interzicerea muncii copiilor;

7. Sanatatea si securitatea angajatilor;

8. Protectia mediului inconjurator;

9. Lantul de aprovizionare.

Verificam regulat calificarile si certificarile angajatilor. Soferii si personalul Holleman detin expertiza necesara pentru a desfasura activitatile de transport agabaritic pe rute interne si internationale. Avem un sistem de verificare a certificarilor si luam masuri ca toti angajatii sa indeplineasca toate cerintele legale pentru a munci.

Firma noastra realizeaza planuri logistice bine puse la punct pentru asigurarea succesului in transport, indiferent de complexitatea incarcaturii sau a traseului.

Echipati pentru succes in transport agabaritic

Atat pe rute interne cat si internationale, Holleman impresioneaza prin profesionalismul si calitatea serviciilor oferite. Clientii sunt multumiti si revin cu incredere la firma noastra. Transportatorii si manipulatorii Holleman au la dispozitie echipamente si mijloace moderne de transport. In acest sens, pentru toate incarcaturile agabaritice luam toate masurile de siguranta pentru ca transportul sa fie finalizat cu succes.

Uneori utilizam chingi, cabluri sau dispozitive speciale de fixare a incarcaturii in trailer. Ele sunt folosite de asa maniera incat sa asigure o fixare sigura a incarcaturii pe vehicul. Scade riscul de miscare sau de deteriorare in timpul calatoriei. In plus, noi colaboram cu autoritatile locale si regionale pentru obtinerea unor avize si permise speciale de transport.

Comunicare exemplara intre membrii echipelor de transport

Comunicarea este necesara in timpul fiecarei faza a transportului agabaritic. De la discutiile initiale cu clientul pana la stabilirea planului logistic, comunicarea reprezinta un garant al succesului.

Holleman mentine o comunicare constanta si eficienta intre toti cei implicati in transportul agabaritic, inclusiv soferi, personal de logistica, dispeceri si clienti. In acest mod este facilitat schimbul de informatii utile si permite identificarea corecta a unor probleme sau a riscurilor ce pun in pericol desfasurarea transportului.

In concluzie...

Pe masura ce industria transportului agabaritic creste de la un an la altul, este esential sa tii pasul cu ultimele tendinte si inovatii. Nu o sa fie usor. Industria este atat de dinamica incat nu este tocmai usor sa ai la dispozitie informatii despre toate produsele capabile sa afecteze performanta ta. Fiecare drum este acompaniat de o provocare noua. Ai nevoie de soferi buni, mijloace de transport si de manipulare eficiente si planuri logistice bine puse la punct.

Adaptarea la schimbarile tehnologice, sustenabilitatea, grija pentru mediul inconjurator, digitalizarea, inteligenta artificiala si cooperarea intre industrii, reprezinta cheia succesului in viitor. Din acest motiv, incercam sa tinem pasul cu evolutia tehnologiei dedicate transportului agabaritic.

Va invitam sa cititi articolul nostru despre tendinte si perspective pentru transportul agabaritic in urmatorii ani. Veti descoperi lucruri interesante despre cum va fi modelat viitorul de tehnologii emergente, atent dezvoltate de firmele hight-tech.

Transportati incarcaturi agabaritice cu Holleman!

Holleman este firma care investeste masiv in instruirea personalului si achizitionarea de tehnica moderna. De asemenea, managerii Holleman participa la conferinte si intalniri de profil, unde se discuta despre cele mai recente descoperiri si tendinte din industrie.

Cel mai recent eveniment de acest tip a avut loc la Rotterdam, BreakBulk Europe 2023 (platforma de networking pentru firmele care lucreaza in industria transporturilor agabaritice si nu numai). A fost o reala placere sa participam la conferinta, unde am intalnit reprezentanti ai unor firme cu nevoi de transport agabaritic.

Daca doriti sa ne contactati pentru un proiect de transport agabaritic in anul 2023, aveti la dispozitie urmatoarele canale:

Numar de telefon: +40 21 321 38 22

Adresa de email: info@holleman.ro

Facebook: Cont Oficial Holleman

Linkedin: Cont Oficial Holleman

Abia asteptam sa discutam despre proiectul dvs!

Inapoi la articole