Expertiza in transportul eficient de turbine eoliene in Europa

Proiectele cu turbine eoliene de obtinere a electricitatii sunt foarte populare in Uniunea Europeana. Din ce in ce mai multe state europene incearca sa dezvolte parcuri cu turbine eoliene pentru a asigura acces la electricitate „verde”. In acelasi timp, se observa un interes din partea persoanelor fizice pentru independenta energetica. Asa apar proiecte comune in sate moderne, unde mai multe persoane contribuie financiar pentru implementarea unei solutii energetice prin intermediul turbinelor eoliene. Fiecare proiect de alternativa energetica la sursele traditionale, reprezinta un pas important catre o Europa mai verde.

Mai nou, au aparut turbine eoliene mici pentru case, populare printre cei dornici de accesarea unei surse stabile si curate de energie electrica. Turbinele eoliene, impreuna cu panourile fotovoltaice, pot genera energia electrica necesara unei comunitati pentru a-si desfasura activitatile zilnice. Transformarea energiei eoliene in energie electrica este un proces care merita mai mult credit in societatea romaneasca. Totusi, se poate observa un interes crescut din partea romanilor pentru acest tip de energie alternativa.

Investitia initiala in infrastructura eoliana se amortizeaza destul de rapid, mai ales daca consumul de energie electrica este la case. In functie de nevoile energetice ale cumparatorului, optiunile sunt mai mult decat diverse. Turbinele eoliene sunt diferite. Unele ax orizontal si altele ax vertical.

Sunt cateva particularitati care afecteaza puterea generata de turbinele eoliene. Pentru inceput, aceasta este direct proportionala cu viteza vantului. In acest sens, cumparatorul are in vedere dimensiunea turbinei si locatia unde urmeaza aceasta sa fie amplasata. Mediul este important si trebuie cunoscut in profunzime, inainte de achizitionarea unei turbine.

Pe masura ce descoperiti mai multe lucruri despre modelele de turbine disponibile pe piata europeana, o sa gasiti produsul potrivit nevoilor voastre. Cresterea cererii pentru turbine eoliene in Romania, determina producatorii sa creeze produse de calitate iar firmele de transport sa asigure relocari adecvate.

Transportam in siguranta turbine eoliene oriunde aveti nevoie!

Logistic, proiectele cu turbine eoliene presupun un transport specializat, preferabil efectuat de firme cu experienta. Companiile care vand turbine eoliene si panouri fotovoltaice colaboreaza cu firme romanesti de transport, cu sute sau chiar mii de proiecte la activ. Holleman a transportat peste 1000 de turbine eoliene in state din Europa.

De asemenea, avem numeroase proiecte turbine eoliene in desfasurare, pentru clienti din diferite sectoare, dornici sa dezvolte independenta energetica. Pentru a optimiza intregul proces de transport al turbinelor eoliene, Holleman investeste in echipamente speciale si performante. Recent au fost achizitionate trailere speciale pentru transportul eficient de blade-uri. Stim ca fiecare transport de acest tip este complicat. Lamele „morilor de vant” moderne sunt mari si necesita o atentie dedicata. Acelasi lucru poate fi spus si despre corpul central al turbinei - turnul. Asadar, este nevoie de atentie in manevrarea componentelor unei turbine eoliene.

In functie de dimensiunile turbinei eoliene, specialistii Holleman formuleaza un plan de transport, care ia in calcul lungimea traseului si caracteristicile terenului. Acestia au experienta vasta in acest tip de transport. Holleman a avut proiecte de transport turbine eoliene care s-au desfasurat in Bulgaria, Romania, Ucraina, Austria, Germania si alte state europene. In perioada 2014 – 2016, Holleman a transportat in Germania 12 turbine in Krafttisried, 12 in Gerolsbach, 15 in Kurzen Trechow, 40 in Wangen, 19 in Chransdorf, 6 in Dassel, 8 in Ottweiller, 5 in Himmelwald si 2 in Ahrensfelde. In Austria, firma a transportat 33 de turbine eoliene, 24 in Trautmannsdorf, 15 in Pillichsdorf, 17 x Bruck and der Leitha, 14 in Ollersdorf. 

Fiecare proiect a fost acompaniat de provocari, depasite cu succes de transportatorii Holleman. Am reusit sa finalizam cu succes proiectele si clientii au fost multumiti de rezultatele finale. Avand in vedere dimensiunile impresionante ale componentelor unei turbine eoliene, logistica fiecarui transport este importanta. Ea trebuie dezvoltata pentru a reflecta corespunzator complexitatea cu care se confrunta transportatorii pe teren.

Pentru un transport de WTG, Holleman a transportat componente precum: lame, controlorul, cutia de viteze, generatoare, nacele, rotor si turnuri. Aceste componente necesita o atentie sporita in timpul transportului. Exista lame care pot avea o lungime de 45 de metri si pot cantari peste 6000 de kilograme, in functie de modelul turbinei eoliene. Totusi, merita mentionat ca turnurile (realizate, in majoritatea cazurilor, din otel tubular), pot avea lungimi ce variaza de la 60 la 80 de metri.

Turnurile, rotorul si lamele reprezinta prioritati in timpul unui transport deoarece dimensiunile impun o atentie sporita. Ele necesita un aranjament particular in mijlocul de transport folosit. Acestea ies in evidenta pe sosea, mai ales pe drumurile din Romania, care cateodata pot prezenta particularitati greu de ignorat. Echipa Holleman analizeaza fiecare factor care poate perturba buna desfasurare a unui transport de turbina eoliana. Credem in importanta asigurarii sigurantei 100% a transportului, motiv pentru care facem teste pe teren si investim masiv in echipamentele din dotare.

Holleman a transportat mai mult de 1000 de turbine eoliene in Europa!

Am avut clienti care au avut de organizat parcuri impresionante cu turbine eoliene. Asemenea proiecte necesita o organizare atenta a fiecarei etape. Cateodata am avut de organizat zone de depozitate a componentelor, cum a fost cea de la Balgarevo (Bulgaria). Alteori transportul include preluarea componentelor de la portul Constanta Nord (Midia). Pentru un client, am transport in Romania, intre anii 2012 – 2013, 24 de WTG turbine din portul Constanta pana la Braila si alte 73 din portul Constanta pana la Kogalniceanu. Dobrogea pare a fi o zona dezirabila pentru dezvoltarea de parcuri cu turbine eoliene.

Asiguram transportul cu succes al turbinelor, indiferent de distanta care urmeaza a fi parcursa. Un proiect de asemenea anvergura poate include:

- Descarcarea componentelor turbinelor eoliene din vasele de mare tonaj in port cu ajutorul unor echipamente specializate; Pot fi utilizate macarale performante pentru a sustine greutatea sectiunilor de turn ale turbinelor, dintr-un punct fix in altul.

- Adminstrarea zonei de depozitare din portul Constanta si asigurarea unui transport eficient al turbinelor; Se asigura un perimetru sigur, care sa permita desfasurarea activitatii; Toate componentele sunt organizate intr-un mod logic, pentru a asigura protectia lor si incarcarea facila in urmatoarea faza a transportului;

- Incarcarea componentelor in barje, in punctul de lucru Constanta Sud, si organizarea transportului pe fluviul Dunarea, pana la destinatie sau la un loc apropiat, de unde se poate prelua incarcatura rutier;

- Transportarea lamelor si a celorlalte componente ale turbinelor cu ajutorul unor tiruri si trailere speciale; Se efectueaza un transport test, pentru optimizarea traseului si verificarea dispunerii spatiale a transportului;

Proiectele de transport turbine eoliene necesita o atentie sporita in timpul calatoriei de la punctul de preluare pana la destinatie. Siguranta si executia perfecta a planului logistic asigura rezultatele dorite de client. Echipa Holleman analizeaza cu atentie elementele proiectului si ofera solutii practice. Clientii care au apelat la serviciile Holleman in Romania sau in alte state membre ale Uniunii Europene, nu au fost dezamagiti de rezultatele finale.

Atunci cand transporti peste 1000 de turbine eoliene in Europa, capeti expertiza necesara pentru a prelua orice proiect din acest domeniu. Stim cum sa gestionam fiecare aspect al unui proiect de transport. De-a lungul anilor, am avut oportunitatea de a transporta diverse turbine eoliene, in Romania si alte tari, ceea ce a insemnat confruntarea cu multe particularitati geografice si administrative.

De fiecare data am reusit sa ne ridicam la nivelul asteptarilor si sa livram calitate. Cu multa munca, utilaje performante si specialisti cu experienta, cele mai complexe proiecte de transport devin usor de gestionat. Exista o inertie profesionala, rareori mentionata in articole, insa ea gestioneaza fluxul de activitati zilnice. Toti membrii echipei Holleman muncesc din greu pentru a raspunde corect la cele mai exigente cerinte ale clientilor.

Obiectivul firmei este de a dezvolta parteneriate pe termen lung, bazate pe incredere, profesionalism si eficienta.

Daca aveti un proiect ce include transportul de turbine eoliene in Romania sau alte state din U.E, contactati-ne cu incredere. Profitati de experienta si expertiza Holleman pentru a va finaliza proiectele cu succes!

Contact telefonic: +40 21 321 38 22

Contact e-mail: sales@holleman.ro

Puteti folosi oricand formularul de contact. Raspundem rapid si cu informatii utile despre propunerea de colaborare primit. Timpul este pretios pentru fiecare client si incercam sa fim cat mai clari in raspunsurile acordate.

Inapoi la articole

Galerie imagini