Cei care fac comert cu cereale si plante oleaginoase cunosc in mare preturile pentru realizarea transportului acestora si stiu, de asemenea, si cat de mult conteaza firma cu care este efectuat respectivul transport. In general, preturile pentru aceasta categorie de servicii depind de o serie de factori precum flota de transport utilizata, acciza la carburant etc.

Tarifele pentru fiecare incarcatura depind si de tipul de marfa transportat, de greutate. Spre exemplu, costul pentru transportarea graului va fi diferit fata de cel pentru alte tipuri de cereale. Trebuie avut in vedere si ca fiecare firma de transport are anumite pretentii, unele cerand un pret corect, altele estimand costurile finale diferit, de multe ori fara a oferi o explicatie clara asupra tarifelor destul de ridicate.

Un mod de a stabili costul unui transport este prin orientarea fata de modul in care a functionat piata in anul anterior. In urma raportului realizat, fiecare firma ia in vedere anumiti factori pentru a ajunge la o concluzie asupra modului in care trebuie sa manipuleze afacerea pentru a iesi in profit.

Influenta de pret este data intr-o foarte mare masura de acciza la carburant, o problematica atat de discutata in acest sector de activitate. Un motiv pentru care in cazul unor astfel de societati preturile ar putea fi cresute il reprezinta deseori reducerea constanta a disponibilitatii de flota. Este destul de cunoscut faptul ca pentru a realiza transportul de cereale este necesar un mijloc specializat, care sa indeplineasca anumite conditii.

Transportul de cereale – ce trebuie sa stie clientul

Pentru ca lucrurile sa decurga cat mai bine posibil, fiecare utilizator are datoria de a se interesa in privinta unor aspecte atunci cand intentioneaza sa inceapa o colaborare cu o firma de transport. Este in interesul tau sa pui de la bun inceput o serie de intrebari reprezentantului firmei respective pentru a evita orice surpriza ulterioara neasteptata.

Ideal este sa optezi pentru societatea care iti ofera consultanta necesara in acest scop, care iti prezina toate aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere, dar mai ales care te ajuta sa executi toti acesti pasi in asa fel incat transportul de cereale sa poata fi realizat cu succes.

Eliberarea actelor necesare reprezinta o prioritate. Unele companii iti pun la dispozitie numai flota auto, iar altele iti ofera si consultanta de care ai nevoie pentru a fi in ordine cu toate. Pe langa aspectele de care trebuie sa te ocupi personal si de actele pe care trebuie sa le pui la dispozitia firmei cu care vei realiza transportul, trebuie sa ai in vedere si starea in care se afla autoutilitarele de care dispune societatea aleasa.

Este deosebit de important ca aceastea sa fie trecute prin verificarile tehnice periodice pentru ca astfel dispui de garantia ca nu exista riscul de a se defecta in timpul transportarii sau ca acesta este minim. De asemenea, trebuie neaparat sa soliciti dovada faptului ca nu exista posibilitatea ca marfa sa iti fie confiscata din cauza ca respectiva firma nu are autorizatie pentru efectuarea acestei categorii de transport.

Pentru a autoriza o astfel de activitate, este necesara intocmirea unor acte precum licenta de transport (aceasta se elibereaza la ARR), copia conforma, dreptul persoanei desemnate pentru efectuarea transportului pentru activitatea aceasta.

Transportul de marfuri se clasifica in functie de mai multe aspecte. Aceasta activitate este impartita dupa tipul de transport, fie ca este acesta de cereale sau alte produse si articole, efectuat la nivel national sau international.

Pentru a avea garantia ca lucrurile urmeaza sa se desfasoare in cele mai bune conditii, iar in cazul in care apar anumite nereguli clientul nu iese in pierdere, iti revine rolul de a solicita o factura sau un act doveditor. Acest lucru este valabil de altfel pentru orice categorie de marfa, indiferent de cantitatea acesteia.

Atat timp cat vei avea in vedere toate aceste aspecte atunci cand pornesti in cautarea unei firme de transport de cereale, fara indoaiala ca si rezultate pe care le vei primi vor fi pe masura asteptarilor tale. Daca doresti sa beneficiezi de cele mai accesibile preturi pentru transportul de cereale, te asteptam pe pagina noastra holleman-agro.ro.

Inapoi la articole